EVENIMENTE


Concurs şcolar nr. 3 - ,,Eu nu discriminez!”

posted 19 Mar 2020, 09:52 by Proiecte ASSOC   [ updated 19 Mar 2020, 09:54 ]

      
         În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea Concursului  şcolar ,,Eu nu discriminez!”

        Concursul şcolar este unul din cele 11 intervenţii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa şi voluntară a membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă. Intervenţiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza două linii directoare: prima, va viza derularea de acţiuni de promovare a istoriei constituirii localităţii Cheud, promovare a culturii comunităţii rome, a normelor de comportament social şi a eforturilor membrilor comunităţii în demersurile lor de a avea o viaţă normală; a doua, va consta în prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup şi comunitate. Concret, prin implicarea participativă a membrilor comunităţii rome, de toate vârstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusă în valoare identitatea individuală şi colectivă a acestora în acţiunile care se desfăşoară prin proiect.

        Evenimentul  “Concursul şcolar”  a constat în alcătuirea de eseuri/poveşti sau compuneri cu tematica combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi a fost organizat în 3 şcoli din judeţul Sălaj.

        În perioada 17 -26 Februarie 2020   a avut loc în cadrul următoarelor instituţii şcolare - Scoala Gimnazială “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Năpradea , Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Sălaj, începând cu ora 12:00-14:00  - Concursul şcolar nr. 3 ( din totalul celor 3)  cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”
La eveniment au participat  90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituţie şcolară). Participanţii au primit diplome, tricouri şi şepci cu mesaje antidiscriminare.
        Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.
        Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
        Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Lansare curs Lucrător în comerţ grupa III

posted 28 Feb 2020, 00:01 by Proiecte ASSOC   [ updated 28 Feb 2020, 00:02 ]

       
            În data de 12.02.2020 s-a lansat cusul de "Calificare  Lucrător în comerţ" grupa III – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică).


            La curs s-au înscris 23 de persoane, acesta desfăşurându-se de luni până vineri în intervalul orar 16:00-20:00 şi sâmbăta în intervalul orar 10:00- 16:00 în incinta Școlii Gimnaziale “Petre Hossu”  Cheud.

            Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe intraga perioada de derulare a cursului participanţii vor primit hrană şi la finalizarea cursului  vor fi acordate subvenţii.

            Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/ grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/ grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

        Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă şi le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro.

"Eu nu discriminez!” - concurs şcolar ediția a III-a

posted 18 Feb 2020, 00:24 by Proiecte ASSOC   [ updated 20 Feb 2020, 10:49 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea Concursului  şcolar “Eu nu discriminez!”

 


            Concursul şcolar este unul din cele 11 intervenţii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa şi voluntară a membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă. Intervenţiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza două linii directoare: prima, va viza derularea de acţiuni de promovare a istoriei constituirii localităţii Cheud, promovare a culturii comunităţii rome, a normelor de comportament social şi a eforturilor membrilor comunităţii în demersurile lor de a avea o viaţă normală; a doua, va constă în prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup şi comunitate. Concret, prin implicarea participativă a membrilor comunităţii rome, de toate vârstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusă în valoare identitatea individuală şi colectivă a acestora în acţiunile care se desfăşoară prin proiect.
            Evenimentul  “Concursul şcolar”  va constă în alcătuirea de eseuri/poveşti sau compuneri cu tematica combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi va fi organizat în 9 şcoli din judeţul Sălaj, în total 3 concursuri, câte unul în fiecare an de proiect.
            În perioada 17 - 26 Februarie 2020   va avea loc în cadrul următoarelor instituţii şcolare -  Scoala Gimnaziala “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Năpradea, Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Sălaj, începând cu ora 12:00 - 14:00 - Concursul şcolar nr. 3 ( din totalul celor 3)  cu tematica: “Eu nu discriminez!”.
            La eveniment sunt aşteptaţi să se înscrie 90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituţie şcolară). Participanţii vor primi diplome, tricouri şi şepci cu mesaje antidiscriminare.

PRIMUL AJUTOR - de la teorie la practică

posted 27 Jan 2020, 21:48 by Proiecte ASSOC   [ updated 27 Jan 2020, 21:48 ]

      

        Programul de  consiliere și educație parentală furnizat familiilor copiilor și persoanelor care se află în afara sistemului educațional, din cadrul proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă, (activitatea A1) a  presupus derularea unor activități care să corespundă nevoilor reale pe care persoanele din comunitatea Cheud le au, printre acestea fiind și nevoia de a primi sau de a oferi primul ajutor în caz de accidente. Necesitatea derulării unui curs de prim ajutor a venit firesc, atât ca urmare a dorinței exprimate de persoanele din comunitate în timpul altor activități din cadrul programului de consiliere parentală, dar și din situațiile reale de viață cu care acestea sau cei din jurul lor se pot confrunta și în care viața le este pusă în pericol.
        Cu ajutorul specialiștilor din cadrul Crucii Roșii Sălaj, beneficiarii acestui curs au aflat cum poți acorda, în mod corect, primul ajutor în cele mai frecvente situații cu care se pot confrunta în familie sau în comunitate: pierderea stării de conștiență, blocarea căilor respiratorii cu un corp străin la persoana adultă sau la bebeluș, entorse, luxații și fracturi, alergii, intoxicații, tăieturi, leziuni provocate prin înțepare, arsuri,etc.
        Situația face ca mulți dintre cursanții prezenți să se fi confruntat personal cu astfel de probleme sau  persoanele din anturajul acestora să fi fost puse în situația de a avea nevoie de prim ajutor. Interesul celor prezenți a fost deosebit, iar manevrele pe care au învațat să le execute cu ajutorul formatorilor de la Crucea Roșie Sălaj au reprezentat exerciții practice deosebit de importante în vederea acordării corecte a primului ajutor în situații reale de viață.
        Dincolo de experiența personală unică, fiecare cursant va beneficia de un certificat recunoscut european, eliberat de Crucea Roșie Sălaj, care a pus la dispoziție logistica necesară, dar și un manual European de prim ajutor pentru fiecare dintre cei prezenți.
        Mulțumim reprezentanților Crucii Roșii Sălaj pentru disponibilitate și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în relația cu cei prezenți, indiferent de vârsta sau de îndemânarea acestora, făcând accesibilă trecerea de la teorie la practică în ceea ce privește noțiunile de bază de acordare a primului ajutor.Coordonator implementare activități partener P2,
CRIȘAN LAURA RUXANDRA

Examen final – Curs Agent curăţenie Gr. II

posted 20 Jan 2020, 01:05 by Proiecte ASSOC   [ updated 20 Jan 2020, 01:08 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
        Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 2.1 Formarea Profesională, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate;
În 10 septembrie 2019, s-a dat startul  cursului de calificare nivel I – Agent curăţenie grupa II din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viaţă demnă”.
        Alcătuirea grupei a fost mixtă (bărbaţi şi femei). Iniţial au fost 24 persoane înscrise, însă până în final au rămas 19 persoane, care au frecventat cursul cu seriozitate şi dorinţa de a ieşi din situaţia de risc în care se află şi de a reduce la maximum efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă.
        În data de 20.12.2019 a avut loc în incinta Şcolii Gimnaziale "Petre Hossu" Cheud din localitatea Cheud, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 17:00 –  a avut loc examenul final al cursului Agent curăţenie Gr.II. Examenul a cuprins 2 probe: una teoretică ( test grila) şi una orală (prezentarea unui produs de curăţenie). La examen s-au prezentat 19 persoane. Participanţii au fost bine pregătiţi şi au promovat toate probele. Încântaţi de rezultatele obţinute şi-au exprimat dorinţa de a mai urma şi alte cursuri în cadrul proiectului dacă ar exista posibilitatea aceasta.
        Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă şi le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

„În întâmpinarea Nașterii Domnului” șezătoarea interetnică nr.8

posted 7 Jan 2020, 08:21 by Proiecte ASSOC   [ updated 7 Jan 2020, 08:23 ]

      
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.
        În data de 17.12.2019 a avut loc în Casa de Adunare Penticostală din localitatea Cheud, nr.255, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 18:00 - Şezătoarea nr.8 cu tematica “În întâmpinarea Nașterii Domnului”.
        Tematica propusă pentru această șezătoare  a fost în ton cu perioada din an  în care s-a desfăşurat evenimentul, adică Postul Crăciunului. Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători de peste an. Dacă una dintre șezătorile anterioare au avut ca tematică datini și obiceiuri de Crăciun în religia ortodoxă, ne-am gândit de această dată să aflăm, să descoperim, să povestim împreună cu persoane de religie penticostală dar și ortodoxă despre ceea ce înseamnă așteptarea și pregătirea pentru nașterea Domnului. Șezătoarea s-a desfășurat în „Casa Domnului” așa cum o numesc localnicii.
        La ora stabilită au fost primite participantele, au fost înregistrate în listele de prezență după care a început activitatea propriu zisă. Ne-am bucurat și de prezența multor invitați pentru că spun invitatele noastre că „nu se poate merge în șezătoare fără bărbați”.
În organizarea acestui eveniment am avut sprijinul necondiționat al pastorului care nici nu a stat pe gânduri atunci când i-am propus să ne primească în lăcașul de cult, ba mai mult au invitat pentru acest eveniment o solistă vocală și un violonist.
        În cadrul evenimentului s-au depănat amintiri  din vremea copilăriei, deci  cu toții am avut  prilejul de a beneficia de două ore înălțătoare. S-au reconstituit și s-au împletit într-o cunună magică numită „Credință” toate obiceiurile, datinile, rugăciunile și colindele copilăriei noastre. Veche tradiţie, rugăciunea și colindatul stă mărturie despre felul cum înţelepciunea populară a ştiut să vestească, prin versuri, venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu. Colindele româneşti sunt încărcate de frumuseţe şi duioşie, dar au, totodată, şi un puternic mesaj religios. Prin vechimea lor, ele sunt un tezaur valoros al culturii şi spiritualităţii româneşti. Deci  perioada pregătitoare Sărbătorii Naşterii Domnului este marcată de cântatul colindelor, ca modalitate de a vesti Întruparea Mântuitorului. Tradiția spune că Dumnezeu a lăsat colindele pe pământ, special ca să ne mai scape de păcate, iar când acestea nu se vor mai auzi, vor ieși Diavolii pe pământ.
        În seara de 17 decembrie în comunitatea din Cheud, dacă cumva au avut de gând să coboare, diavolii au luat-o la fugă de li s-a pierdut urma spre „Valea Dracului” și spre „Dealul Mare” speriați de bună dispoziție, amintirile, rugăciunile și colindele noastre.
        Un moment încărcat de emoție a fost prezentarea în fața Domnului așa cum se obișnuiește în religia penticostală a unui copil nou  născut. În acestă perioadă copiii nou născuți sunt aduși în fața domnului pentru rugă și binecuvântare.
        Impactul activității asupra participanților la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participanților, concluzionăm că evenimentul a a fost o reușită, participanții manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.

Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Sezătoarea interetnică nr.8

posted 16 Dec 2019, 04:04 by Proiecte ASSOC   [ updated 16 Dec 2019, 04:09 ]

„În așteptarea nașterii Domnului”

În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele și organizarea a 9 șezători interetnice.
În data de 17.12.2019 va avea loc în localitatea Cheud, nr. 255, Com. Napradea, jud. Sălaj, Biserica Penticostală, începând cu ora 18:00 - Șezătoarea nr. 8 (din totalul celor 9) cu tematica: "În așteptarea nașterii Domnului”
La eveniment sunt așteptate 12 participante din gupul țintă, femei rome din Cheud.

Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului - Seminar nr.5

posted 11 Dec 2019, 04:21 by Proiecte ASSOC   [ updated 11 Dec 2019, 23:28 ]

        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  6 seminarii cu tematica în combaterea discriminării şi promovării multiculturalismului.
        În data de 27.11.2019 a avut loc în localitatea Cheud, Com. Năpradea, Scoala Gimnazială „Petre Hossu”, judeţul Sălaj,  începând cu ora 14:00 – Seminarul nr. 5  (din totalul celor 6)  cu tematica: "Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”.
        Pe parcursul seminarului s-a respectat agenda  de desfășurare a evenimentului. Agenda evenimentului s-a axat pe teme precum: Prezentarea activităţii 7 - Intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului  şi  dezbateri având ca tema centrală de discuţie   ,,Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului” , structurate în 4 subpuncte de abordare:


1. Înţelegerea discriminării: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” şi “Antidisciminare”;
2.Discuţii privind:  „Discriminarea la angajare”;
3.Legislaţia din România privind combaterea discriminării;
4.MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discuţii pe divese teme, exemple din comunitate şi/sau vizionarea filmului realizat în cadrul proiectului.
        La eveniment au fost prezente 13 persoane, romi şi non romi din comunitatea locală. În cadrul evenimentului ne-am bucurat şi de prezenţa doamnei formator Fărcaş Elena și doamna îngrijitor şcolar Bârsan Celila.
        Activitatea şi-a atins scopul având în vedere  luările de cuvânt și concluziile invitaţilor. Participanţii  s-au mobilizat, au fost activi,  motivaţi și interesaţi de tema propusă.
        Ne-am bucurat de faptul că participanţii şi-au exprimat dorinţa de a mai participa și la alte activități. Acest lucru din punctul nostru de vedere certifică faptul că această activitate a fost una de succes. Mulţumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Agent de curăţenie grupa II - Anunţ privind desfăşurarea activităţii de practică în cadrul cursului

posted 25 Nov 2019, 02:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 25 Nov 2019, 03:50 ]

        Începând cu data de 14.11.2019 a demarat activitatea de practică pentru cursul de Agent de curăţenie gr.II – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică), care se va finaliza în data de 18.12.2019.
         Cursanţi sunt împărţiţi în 2 grupe de câte 12 persoane şi îşi desfăşoară activitatea în incinta Căminului Cultural „Angela Buciu” Cheud şi a Şcolii Gimnaziale „Petre Hossu” Cheud.
Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe întreaga perioadă de derulare a cursului participanţii primesc hrană şi la finalizarea cursului vor fi acordate subvenţii.
        Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care dau dovadă şi le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Seminar nr.5 „Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului” - Anunț ante eveniment

posted 25 Nov 2019, 01:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 25 Nov 2019, 01:35 ]

Anunţ desfăşurare
Seminar nr.5  „Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”

În data de 27.11. 2019 va avea loc în localitatea Cheud, Com. Năpradea, Şcoala Primară Cheud, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 – Seminarul nr. 5  (din totalul celor 6)  cu tematica: ,,Combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului”.


Agenda evenimentului se va axa pe teme precum:
1.     Înţelegerea discriminării: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” şi “Antidisciminare”;
2.    Discuţii privind: „Discriminarea la angajare”;
3.    Legislaţia din România privind combaterea discriminării;
4.    MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discuţii pe divese teme, exemple din comunitate şi/sau vizionarea filmului realizat în cadrul proiectului.

        La eveniment sunt aşteptate 12 persoane, romi şi non romi din comunitatea locală, reprezentanţi ai instituţiilor de la nivel local şi judeţean, din domeniile social, medical, educaţie, justiţie, cultural şi culte, ong-uri.  
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

1-10 of 76