EVENIMENTE


Agent de curăţenie grupa II - Anunţ privind lansarea cursului

posted 29 Oct 2019, 03:39 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Oct 2019, 04:20 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea. Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

        Începând cu data de 10.09.2019 s-a lansat cusul de calificare  Agent de curăţenie gr.II – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică), care se va finaliza în data de 18.12.2019. La curs s-au înscris 24 de persoane , acesta desfăşurându-se de luni până vineri în intervalul orar 15:00-20:00. Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe intraga perioada de derulare a cursului participanţii vor primit hrană şi la finalizarea cursului  vor fi acordate subvenţii.

        Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

La braț cu toamna - Șezătoarea cu numărul 7

posted 29 Oct 2019, 00:27 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Oct 2019, 04:19 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.
        În data de 17.10.2019 a avut loc în localitatea Cheud, nr. 305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 - Şezătoarea nr. 7 ( din totalul celor 9) cu tematica ,,La braț cu toamna”. La eveniment au luat parte 13 participante din gupul ţinta,  femei rome şi non-rome din Cheud, jud. Sălaj  şi s-au arătat bucuroase de tematica şezătorii.
        Tematica propusă  pentru aceasta şezătoare  a fost în ton cu anotimpul în care ne aflăm, adică toamna. În răcoarea dimineții,pădurea pare de aramă, poleita de razele timide ale soarelui. Pe pământul amorţit cad miresme stinse şi frunze vestejite . Vântul adie uşor prin livezi,împrăştiind arome dulci și amărui. Se simte parfumul îmbietor al fructelor coapte. Copacii își pierd podoabă, iar frunzișul ruginiu șe aşeză pe tot Dealul Mare. Fiecare frunză îşi şopteşte fericirea și îşi spune povestea. Liniştea se înăbuşe în sunetul cristalin al Văii Cheudului.

        În propunerea tematicii şi activităţii s-a avut în vedere faptul că participantele  nu au mai pictat de pe vremea când erau copile. Au și spus acest lucru: “Doamnelor, avem emoţii în a lua o pensulă în mână dar şi în a îmbina culorile”. Cadrul perfect pentru a le oferi un punct de plecare a fost tocmai peisajul frumos din faţa casei unde s-a desfăşurat evenimentul.
        Spre încântarea tuturor, activitatea concretizată într-o paletă variată de momente, a reuşit să le desprindă pe participantele noastre de rutina zilnică, să le destindă, să le ducă din punct de vedere emoţional în vremea când erau  copii pe băncile şcolii.
        Impactul activității asupra participantielor la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participantelor, concluzionăm ca evenimentul a  fost o reuşită, participantele manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

ACCES SPRE SUCCES pentru cursanții ADS

posted 28 Oct 2019, 05:39 by Proiecte ASSOC   [ updated 28 Oct 2019, 05:40 ]

        Proiectul TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă din cadrul PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN Axa prioritară 4 - Incluziunea socială și combaterea sărăciei a reprezintat pentru pentru comunitatea din Cheud, județul Sălaj, mai exact pentru cei 41 de cursanți din grupul țintă oportunitatea de a studia în cadrul programului A DOUA ȘANSĂ, învățământ secundar inferior.
        Programul A doua şansă nu reprezintă doar  o măsură de prevenire a abandonului şcolar, ci permite acordarea unei atenții deosebite  pentru componenta educativă, dar şi pentru cea a suportului social. În general, cursanții din program au probleme complexe, provin din familii cu un nivel de trai scăzut, dar toate acestea nu au reprezentat un impediment pentru ca cei 41 de cursanți să parcurgă si anul II de studiu, secundar inferior.
Progresele înregistrate au fost vizibile și nu au vizat numai nivelul de cunoștințe achiziționate pe parcursul celor doi ani de studiu, cât mai ales schimbările în bine care s-au produs la nivel comportamental, atitudinal. Mulți dintre cursanți au apreciat faptul că au fost tratați cu respect și înțelegere de cadrele didactice, expert și coordonator. Problemele lor au trecut dincolo de sala de clasă, iar sprijinul oferit i-a ajutat să-și recâștige încrederea în sine.
        Finalizarea celor doi ani de studiu s-a concretizat cu eliberarea documentelor de absolvire care le vor permite cursanților să-și continue parcursul școlar. La cererea elevului, se poate realiza transferul acestuia de la o unitate de învăţământ la altă unitate de învăţământ în care se derulează Programul „A doua şansă” pentru învăţământul secundar inferior, cu acordul celor două unităţi de învăţământ. Transferul se poate realiza în orice moment al anului şcolar, iar, pentru început, 3 dintre cursanți au solicitat continuarea studiilor într-o altă unitate de învățământ, în acest an școlar. Este o realizare importantă, având în vedere că, până la demararea proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă aceste persoane erau neșcolarizate.
        Activitățile din proiect vor continua cu Campania de conștientizare destinată creșterii ratelor de continuare a studiilor și cu Programul de consiliere și educație parentală furnizat familiilor copiilor și persoanelor care se află în afara sistemului educațional.
Coordonator activități P2
Prof. LAURA CRIȘAN

La braţ cu toamna - Şezătoarea interetnică nr.7

posted 17 Oct 2019, 23:08 by Proiecte ASSOC   [ updated 17 Oct 2019, 23:12 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a 9 şezători interetnice.
În data de 17.10.2019 va avea loc în localitatea Cheud, nr. 305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 - Şezătoarea nr. 7 ( din totalul celor 9) cu titlul: „La braţ cu toamna”. Tematica: ”Pictura, colaje”.  La eveniment sunt aşteptate 12 participante din gupul ţinta, femei rome din Cheud.
        Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Curs Frizerie, Examen final – Gr. I

posted 25 Sep 2019, 04:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 01:10 ]

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea, proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

        În cadrul proiectului, prin activitatea 2.1 Formarea Profesională, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1,  5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere), 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

        În 25 Mai 2019, s-a dat startul  cursului de calificare nivel I – Frizerie -  grupa I din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viaţă demnă”. Alcătuirea grupei a fost mixtă (bărbaţi şi femei). Iniţial au fost 16 persoane înscrise, însă până în final au rămas 13 persoane, care au frecventat cursul cu seriozitate şi dorinţa de a ieşi din situaţia de risc în care se află şi de a reduce la maximum efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă.

        În data de 06.09.2019 a avut loc în incinta Şcolii Gimnaziale "Petre Hossu" Cheud din localitatea Cheud, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 –  a avut loc examenul final al cursului Frizerie Gr.I.  Examenul a cuprins 2 probe: una teoretică (test grilă) şi una practică. La examen s-au prezentat 13 persoane. Participanţii au fost bine pregătiţi şi au promovat toate probele. Încântaţi de rezultatele obţinute şi-au exprimat dorinţa de a mai urma şi alte cursuri în cadrul proiectului dacă ar exista posibilitatea aceasta.
        Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă şi le dorim succes mai departe!

Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.
Meci de fotbal - eveniment sportiv, editia a IV_a

posted 25 Sep 2019, 04:07 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 01:06 ]

         Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

         În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  6 evenimente sportive: de tip atletism, fotbal, handbal.

         În data de 11.09.2019 a avut loc  în localitatea  Com. Năpradea, curtea Şcolii Gimnaziale “Petre Hossu” din Cheud,  jud. Sălaj, începând cu ora 12:00 – Evenimentul sportiv nr. 4  - MECI DE FOTBAL. La eveniment s-au prezentat 30 persoane, copiii preşcolari din Cheud, romi şi non romi. Pentru ca evenimentul sportiv să-și atingă scopul propus, combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului, fiecare  echipă  a  avut în componență  jucători romi şi non romi membrii GT din Cheud. Efortul participanților a fost răsplătit cu diplome de participare pentru fiecare și câte o cupă și o minge pentru fiecare echipă.
         Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Anunţ desfăşurare eveniment

posted 18 Sep 2019, 06:16 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 01:03 ]


„CALEA DESTINULUI"
Festival interetnic, Ediția a II-a

        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a unui  Festival interetnic cu 3 ediții.
        În 19 – 20 Septembrie 2019 va avea loc în localitatea Cheud, Com Năpradea, Căminul Cultural Cheud “Angela Buciu”,  jud. Sălaj, în intervalul orar 16:00 – 20:00 – Evenimentul "Festival interetnic -  Ediția a II-a CALEA DESTINULUI".
        La festival vor fi prezentate: vizionări de filme artistice și documentare specifice, activități culinare, worshopuri în meșteșugărit, spectacole de muzică și dansuri tradiționale, expoziții cu lucrări ale copiilor din cadrul comunității.
        Programul este potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, fiecare găsind ceva interesant de văzut și făcut în timpul festivalului “Calea Destinului”. Vrem ca oamenii din Cheud să trăiască în bună pace, să își redobândească stima de sine și încrederea în forțele proprii, iar prin proiectul derulat în localitate desfășurăm acțiuni care au ca rezultat schimbarea în bine a micuței comunități sălăjene.
        Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Eveniment sportiv nr.4: Meci de fotbal

posted 12 Sep 2019, 08:41 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 01:01 ]

           

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea, proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  6 evenimente sportive: de tip atletism, fotbal, handbal.
           În data de 11.09.2019 va avea loc în localitatea  Com. Năpradea, în curtea Şcolii Gimnaziale “Petre Hossu” din Cheud,  jud. Sălaj, începând cu ora 12:00 – Evenimentul sportiv nr. 4  - MECI DE FOTBAL.
            La meciul de fotbal vor participa jucătorii echipei de fotbal Năprădeana, alături de tinerii din comunitatea din Cheud. La eveniment sunt aşteptate 30 persoane, copiii preşcolari din Cheud, romi şi non romi. Participanţii vor primi echipamente, mingi, masa, diplome şi cupa. Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Eveniment sportiv nr.3: Meci de fotbal

posted 31 Jul 2019, 08:27 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 00:58 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii - Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
 
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea a  6 evenimente sportive: de tip atletism, fotbal, handbal.

        În data de 19.07.2019 a avut loc  in localitatea  Com. Napradea, Terenul de fotbal din Napradea,  jud. Salaj, incepand cu ora 18:00 – Evenimentul sportiv nr. 3  - MECI DE FOTBAL. La eveniment s-au prezentat 30 persoane, romi si non romi. Pentru ca evenimentul sportiv să-și atingă scopul propus, combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului, fiecare  echipă  a  avut în componență  jucători ai echipei de fotbal Năprădeana și membri GT din Cheud.

      Efortul participanților a fost răsplătit cu diplome de participare pentru fiecare și câte o cupă și o minge pentru fiecare echipă.
      Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat in vederea participarii la acest eveniment. Totodata multumim echipei de fotbal Napradea si  domnului administrator al Primăriei Năpradea care este si Președintele Asociației Sportive Năprădeana.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Anunţ privind desfăşurarea activităţii de practică în cadrul cursului Frizerie

posted 26 Jul 2019, 00:31 by Proiecte ASSOC   [ updated 26 Jul 2019, 00:40 ]


        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea. Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

        Începând cu data de 28.05.2019 s-a lansat cursul de calificare Frizerie – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie şi practică). După perioada de teorie participanţii la curs au pornit în demonstrarea abilitaţilor practice.

        Activitatea de practică se desfăşoară în perioada 02.07.2019 – 16.08.2019 în incinta Şcolii Gimnaziale “Petre Hossu’ Cheud. Programul de formare profesională se va finaliza cu susţinerea examenului de către participanţii din grupul ţinta a proiectului şi acordarea către absolvenţi a certificatelor de calificare. Pe intreaga perioadă de derulare a cursului participanţii au primit hrană şi la finalizarea cursului  vor fi acordate subvenţii.

        Activitatea 2.1 Formarea Profesională din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.


1-10 of 66