EVENIMENTE


Năpradea și-a dublat numărul antreprenorilor

posted 8 Mar 2019, 01:42 by Proiecte ASSOC   [ updated 8 Mar 2019, 03:38 ]

            10 noi societăți comerciale au fost înființate de romi din Cheud printr-un proiect derulat de Asociația ASSOC
Încet, dar sigur, comuna Năpradea a luat avânt pe calea europeană. Transformarea localității sălăjene este în curs, iar contribuția este atât a administrației locale, cât și a Asociației ASSOC.
            Parteneriatul dintre Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, Primăria Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea a mai consemnat un rezultat benefic pentru comunitatea din Cheud. 10 romi din localitate, provocați dar și motivați de ASSOC, și-au înființat câte o societate comercială.
              Lansarea publică a SRL-urilor, desfășurată în sediul Primăriei Năpradea în 26 februarie 2019, a confirmat că romii și-au învățat lecțiile de antreprenoriat, fiecare prezentându-și produsele și serviciile din care vor să facă profit și să își asigure un trai mai bun. Reclama a funcționat, iar unii dintre ei și-au găsit potențiali clienți chiar în timpul prezentării.
            Firmele nou înfiintate au ca domenii de activitate construcțiile metalice, manufacturarea, realizarea și comercializarea de obiecte artizanale din metal, prelucrarea de pietre semiprețioase, tâmplărie și tapițerie, comerț ambulant cu articole din piele, vulcanizare.
            Marile provocări vor veni în lunile următoare, dar romii vor beneficia de îndrumarea specialiștilor din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, în cadrul căruia se derulează activitatea de antreprenoriat.
            În Năpradea, numărul societăților comerciale s-a dublat prin acest proiect, iar numărul locurilor de muncă nou create a crescut considerabil, ținând cont că experții din proiect au reușit să deschidă în comună și o secție de producție cu ajutorul unui investitor privat.
            “Tot ce înseamnă acest proiect valorează 4 milioane de euro, iar contribuţia primăriei şi a școlii este de 2%, un procent nesemnificativ, raportat la valoarea proiectului. Sunt bani mulţi şi importanţi care sunt îndreptaţi spre comunitatea din Cheud”, a declarat primarul Vasile Fodor. Acesta a mai adăugat că s-au obținut numeroase beneficii pentru integrarea socială a romilor din satul Cheud, dar și pentru dezvolatrea economică a zonei.La mulți ani, doamna Laura Crișan!

posted 5 Mar 2019, 06:42 by Proiecte ASSOC


            “A doua șansă” în comunitatea din Cheud înseamnă mai multe lucruri. Pe lângă faptul că este un program care oferă oportunitatea romilor din Cheud să învețe lucruri noi și să își îmbunătățească viața, mai înseamnă și ocazia de a interacționa și stabili legături între oameni, între „elevi” și profesori.
            Toate acestea se întâmplă pentru că grupul aparte de elevi de la școala din Cheud a acceptat un ajutor oferit de profesori dedicați care au reușit să își fidelizeze elevii în așa fel încât prezența la cursuri în programul „A doua șansă” să fie constantă și completă.
            Grupul de profesori dedicați este coordonat de doamna Crișan Laura, căreia „elevii” dânsei au ținut să îi transmită „La mulți ani!” azi, când este ziua dânsei.       
            La mulți ani doamnă, Laura Crișan din partea elevilor din comunitatea Cheud, a colegilor profesori din programul „A doua șansă” și din partea echipei ASOOC Baia Mare!


,,Combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului” - Seminar nr.3

posted 1 Mar 2019, 08:17 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Mar 2019, 08:18 ]

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.

            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

            In cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea a  6 seminarii cu tematica in combaterea discriminarii si promovarii multiculturalismului.
In data de 21.02.2019 a avut loc in localitatea Cheud, Com. Napradea,Scoala Primara Cheud 2,  jud. Salaj, incepand cu ora 16:00 – Seminarul nr. 3  ( din totalul celor 6)  cu tematica: ,,Combaterea discriminarii si promovarea multiculturalismului”.

            Pe parcursul seminarului s-a respectat agenda  de desfășurare a evenimentului . Agenda evenimentului s-a axat pe teme precum: CE ESTE DISCRIMINAREA? Definirea termenilor  “Discriminare” si “Antidisciminare”, FORMELE DISCRIMINĂRII, Categorii de persoane supuse discriminarii, Combaterea discriminarii pe piata muncii, MULTICULTURALITATE ŞI DIVERSITATE. Discutii pe divese teme, exemple din comunitate, vizionarea filmului realizat in cadrul proiectului.
            La eveniment au fost prezente 17 persoane, romi si non romi din comunitatea locala. In cadrul evenimentului   ne-am bucurat si de prezența domnului primar, inginer Vasile Fodor, doamnei viceprimar, Eugenia Pop, domnului bibliotecar, Vasile Pop.
            Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat in vederea participarii la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Examen final – Curs Agent curatenie Grupa I

posted 1 Mar 2019, 08:13 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Mar 2019, 08:14 ]

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
In cadrul proiectului, prin activitatea 2.1 Formarea Profesionala, sunt prevazute ca rezultate: 169 de participanti la programe de formare profesionala din care 65 participanti la cursuri de initiere si 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de initiere (5 grupe, 65 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 280 ore/curs de initiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 360 ore/curs de initiere); 13 programe de formare profesionala furnizate;
In 29 octombrie 2018, s-a dat startul  cursului de calificare nivel I – Agent curatenie grupa I din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viata demna”.

            Alcatuirea grupei a fost mixta (barbati si femei). Initial au fost 26 persoane inscrise, insa pana in final au ramas 19 persoane, care au frecventat cursul cu seriozitate si dorinta de a iesi din situatia de risc in care se afla si de a reduce la maximum efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă. In data de 25.02.2019 a avut loc in incinta Scolii Gimnaziale "Petre Hossu" Cheud din localitatea Cheud, Com. Napradea, jud. Salaj, incepand cu ora 14:00 –  a avut loc examenul final al cursului Agent curatenie Gr.I.  Examenul a cuprins 2 probe: una teoretica ( test grila) si una orala (prezentarea unui produs de curatenie). La examen s-au prezentat 19 persoane. Participantii au fost bine pregatiti si au promovat toate probele. Incantati de rezultatele obtinute si-au exprimat dorinta de a mai urma si alte cursuri in cadrul proiectului daca ar exista posibilitatea aceasta.
            Multumim cursantilor pentru seriozitatea de care au dat dovada si le dorim succes mai departe!

Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Eseuri/povesti/compuneri elaborate de participanții la a doua ședință a Concursului școlar ,,Eu nu discriminez!”

posted 21 Feb 2019, 05:49 by Proiecte ASSOC   [ updated 21 Feb 2019, 05:50 ]

    Evenimentul  “Concursul școlar”  a constat în alcătuirea de eseuri/povești sau compuneri cu tematica combaterii discriminarii și promovării multiculturalismului  și a fost organizat în 3 școli din județul Sălaj.
            În perioada 14-25 Ianuarie 2019 acest eveniment   a avut loc în cadrul următoarelor instituții școlare -  Școala Gimnazială  “Petre Hosu” Cheud,  Școala Gimnazială “Traian Crețu” Năpradea, Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Sălaj, în intervalul orar cuprins între orele 12:00-14:00 - Concursul școlar nr. 2 - cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”.
La eveniment au participat  90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituție școlară).
            După predarea și evaluarea lucrărilor s-a ajuns la concluzia ca nu se pot compila în format editabil frumoasele gânduri și emoția transmisă de acești  copii prin lucrările lor. De aceea fiecare persoană poate să tragă propriile concluzii atunci când parcurge lucrările pe care le atașăm prezentului articol. La finalizarea concursului, dorința manifestată de copii  a fost să revenim în cadrul scolii  și cu alte propuneri de activități. Bucuria și exprimarea sinceră s-a citit pe chipul acestor elevi.
            Participanții au primit diplome, tricouri și sepci cu mesaje antidiscriminare. Elementele care confirmă că această activitate și-a atins obiectivele sunt: seriozitatea cu care s-a participat la eveniment, sinceritatea care s-a desprins din exprimarea copiilor, bucuria elevilor manifestată la primirea recompenselor și nu în ultimul rând emoția și trăirea așternute pe colile de hârtie.
        Mulțumim și pe această cale instituțiilor școlare pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

https://drive.google.com/open?id=1oHKitkWqwk03hvLg6hfJIF1bWNCZ3q4p

,,Combaterea discriminării și promovarea multiculturalismului” - Anunț desfășurare seminar 3

posted 18 Feb 2019, 02:14 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Mar 2019, 08:11 ]Data: 18.02.2019


            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele și organizarea a  6 seminarii cu tematică în combaterea discriminării și promovării multiculturalismului.
În data de 21.02.2019 va avea loc în localitatea Cheud, Com. Napradea, Școala Primară Cheud 2,  jud. Salaj, începând cu ora 16:00 – Seminarul nr. 3  (din totalul celor 6)  cu tematica: ,,Combaterea discriminarii și promovarea multiculturalismului”.

La eveniment sunt așteptate 12 persoane, romi și non romi din comunitatea locală, reprezentanți ai instituțiilor de la nivel local și județean, din domeniile social, medical, educație, justiție, cultural și culte, ong-uri.  
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.


Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Echipa A4 continuă oferirea de servicii psihosociale în luna ianuarie

posted 18 Feb 2019, 01:43 by Proiecte ASSOC   [ updated 18 Feb 2019, 01:45 ]

            Echipa multidisciplinara A4  continuă oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane si  familii din grupul tinta din Cheud.

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            În cadrul proiectului, prin activitatea  A4 – Interventii in domeniul dezvoltarii/furnizarii de servicii sociale si medicale, in luna Ianuarie 2019,  echipa multidisciplinara  a  continuat oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane si respectiv familii din grupul tinta.
In cadrul actiunilor intreprinse in mod direct cu beneficiarii proiectului din al doilea lot,  s-au  realizat activitati de identificare a nevoilor membrilor familiilor din grupul tinta. S-au desfasurat activitati de consiliere psihosociala, atat in grup cat si individual, in functie de  nevoile  si caracteristicile grupului.
            S-a inceput activitatea cu adultii din familiile din lotul doi de beneficiari. Multi beneficiari adulti  sunt inradacinati in propria imagine despre lume si viata. Ei nu cred ca problemele care deriva din cresterea copiiilor sunt, de fapt vestitorii vindecarii lor emotionale si nu numai. Maturitatea, stabilitatea si integritatea personala a parintilor ofera contextul pentru cresterea copilului.
            În cadrul activitatii de consiliere pentru parintii aflati in al doilea lot de interventie in ceea ce priveste serviciile psihosociale s-au dezbatut teme precum Constientizarea si dezvoltarea abilitatilor parentale, Comunicarea si dezvoltarea relatiilor de atasament.
Aceste actiuni au fost realizate in cadrul Activitatii 4 – Interventii in domeniul dezvoltarii/furnizarii de servicii sociale si medicale -  in cadrul modulelor consiliere psihosociala .
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Planuri de afaceri castigatoare pentru antreprenorii din comunitatea Cheud

posted 1 Feb 2019, 04:49 by Proiecte ASSOC   [ updated 4 Feb 2019, 02:31 ]

            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
             Proiectul si-a propus inca de la scriere sustinerea antrepreneoriatului prin intermediul furnizarii de servicii externalizate de consiliere, consultanta/mentorat si formare profesionala pentru 20 de persoane din grupul tinta (persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala) cu scopul dezvoltarii de catre aceste persoane de activitati independente care sa genereze venituri pentru acestia.
              In cadrul activitatii 3 - Sustinerea antreprenoriatului în cadrul comunitatii- in favoarea celor 20 de persoane din grupul tinta, le-au fost furnizate atat de catre firma externalzata contractata in acest sens cat si de expertii proiectului, servicii pentru promovarea independentei economice in contextul activitatilor antreprenoriale:
  • timp de 2 luni s-a derulat informarea privind oportunitatea si sprijinul acordat pentru demararea unor afaceri, in cadrul a 8 seminarii organizate pe aceste teme.
  • timp de alte 2 luni a fost efectuata consultanta de afaceri specializata/mentorat pentru alegerea ideilor de afaceri, consultanta si indrumare pentru pregatirea a 20 de planuri de afaceri;
  • s-a procedat la selectarea (din un total de 16 planuri de afaceri inscrise in competitie provenind din randul celor 20 de planuri elaborate initial) a 10 planuri de afaceri de catre o comisie de selectie, formata din 5 membri recrutati din cadrul mediului de afaceri si reprezentanti ai patronatelor din judetul Salaj.
            In luna decembrie 2018  membri din echipa de implementare a proiectului, recrutati din mediul de afaceri si patronate, au finalizat  selectarea celor 10 planuri de afaceri din cele 16 planuri de afaceri participante in competitie. Totodata in luna Decembrie 2018 s-a finalizat infiintarea si inregistrarea la Registrul Comertului celor 10 firme planificate a fi infiintate in cadrul proiectului, corespunzator celor 10 planuri de afaceri.
Urmare a selectarii celor 10 planuri de afaceri, furnizorul de servicii de consiliere, consultanta/mentorat, urmeaza ca timp de 12 luni, in perioada de implementare a proiectului, sa furnizeze celor 10 persoane din grupul tinta autoare ale planurilor, in calitate de reprezentanti – titulari ale celor 10 firme, servicii de consultanta specializata pentru infiintarea si functionarea firmelor.
            Celor 10 persoane castigatoare care si-au castigat titulatura de  antreprenori li se vor acorda subventii (micro-granturi) pentru înfiintarea afacerilor si sprijin post-înfiintare pentru afacere. In cadrul fiecarei firme nou –infiintate prin proiect, va fi angajata cel putin câte 1 persoana .
Afacerile înfiintate vor functiona minimum 12 de luni pe perioada implementarii proiectului si minimum 7 luni dupa finalizarea proiectului, iar locurile de munca înfiintate vor fi mentinute 12 luni în timpul implementarii proiectului si 7 luni dupa finalizarea acestuia.
            Firmele nou infiintate au domenii de activitate dintre cele mai diverse, din care enumeram: Constructii metalice, Manufacturare/realizare si comercializare de obiecte artizanale din metal  si comercializare de produse artizanale si  pietre semipretioase, Productie de elemente din metal, Centru de vulcanizare, Prestarea serviciilor de tamplarie si tapiterie, Comerț ambulant cu articole din piele.
Pentru a asigura succesul activitatii de antreprenoriat, solicitantul din cadrul proiectului in perioada urmatoare va elabora procedura de implementare a activitatii si va urmari asigurarea calitatii serviciilor furnizate catre grupul tinta de catre furnizorul de servicii de consiliere, consultanta/mentorat pe intreaga perioada de derulare a contractului de servicii.
            Multumim participantilor la aceasta activitate pentru seriozitatea de care au dat dovada si le dorim succes mai departe in activitatea de antreprenoriat!
Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

,,Eu nu discriminez!” - Concurs scolar, editia a doua

posted 1 Feb 2019, 04:32 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Feb 2019, 04:39 ]

                Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
                Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se In cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea Concursului  scolar ,,Eu nu discriminez!”
                Concursul scolar este unul din cele 11 interventii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa si voluntara a membrilor comunitatii în solutionarea problemelor cu care se confrunta. Interventiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza doua linii directoare: prima, va viza derularea de actiuni de promovare a istoriei constituirii localitatii Cheud, promovare a culturii comunitatii rome, a normelor de comportament social si a eforturilor membrilor comunitatii in demersurile lor de a avea o viata normala; a doua, va consta in prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup si comunitate. Concret, prin implicarea participativa a membrilor comunitatii rome, de toate varstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusa în valoare identitatea individuala si colectiva a acestora in actiunile care se desfasoara prin proiect.
                Evenimentul  “Concursul scolar”  a constat in alcatuirea de eseuri/povesti sau compuneri cu tematica combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului  si a fost organizat in 3 scoli din judetul Salaj.


                In perioada 14-25 Ianuarie 2019   a avut avea loc in cadrul urmatoarelor institutii scolare - Scoala Gimnaziala “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Napradea , Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Salaj, incepand cu ora 12:00-14:00  - Concursul scolar nr. 2 - cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”.
La eveniment au participat  90 de elevi ( 30 de elevi din fiecare institutie scolara). Participantii au primit diplome, tricouri si sepci cu mesaje antidiscriminare.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat in vederea participarii la acest eveniment.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

Anunt lansare curs "Lucrator finisor in constructii"

posted 1 Feb 2019, 04:28 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Feb 2019, 04:39 ]

    
  
            Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.
            Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            In urma analizei derulate de catre expertii din cadrul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC  in localitatea Cheud, la scrierea proiectului, s-a identificat nevoia de formare profesionala a grupul tinta in calificarile la nivel de initiere si de calificare  nivel 1, în meseriile cerute pe piata muncii din judetul Salaj, precum: constructii, croitorie, comert, frizerie – coafura, agent de curatenie, alimentatie publica si alte meserii ce se vor regasi in oferta locurilor de munca pe piata interna.
            Avand in vedere cele de mai sus, expertii proiectului au demarat incepand cu data de 23.01.2019 formarea grupei nr.1 a cursului Lucrator finisor in constructii – curs de calificare nivel 1, 360 de ore (teorie si practica). In functie de durata derularii activitatilor preliminare inceperii cursului, Lansarea cursului  - Lucrator finisor in constructii - se estimeaza a fi demarata cel mai probabil in a doua decada a lunii Februarie 2019.
            Programul de formare profesionala se va finaliza cu sustinerea examenului de catre participantii din grupul tinta a proiectului si acordarea catre absolventi a certificatelor de calificare. Pe intraga perioada de derulare a cursului participantii vor primi hrana si la finalizarea cursului  vor fi acordate subventii.
Activitatea 2.1 Formarea Profesionala din cadrul proiectului “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, sunt prevazute ca rezultate: 169 de participanti la programe de formare profesionala din care 65 participanti la cursuri de initiere si 104 la cursuri de calificare de nivel 1; 5 cursuri de initiere (5 grupe, 65 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 280 ore/curs de initiere); 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, in medie 13 participanti/grupa, 360 ore/curs de initiere); 13 programe de formare profesionala furnizate;
            Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.

1-10 of 47