EVENIMENTE‎ > ‎

A4 - servicii sociale si medicale pentru 180 copii si 330 adulti

posted 7 May 2018, 04:29 by Proiecte ASSOC   [ updated 7 May 2018, 04:44 ]
        Obiectivul general al proiectului "TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă", cu ID 102039, finanțat în cadrul PROGRAMULUI OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN, este implementarea pentru comunitatea de romi din localitatea Cheud, județ Sălaj, a unui pachet de măsuri integrate de incluziune socială, combatere a sărăciei și a oricărei forme de discriminare prin activitati de educare si sprijinire.


        Fiecare segment de varsta este sustinut prin activitatile derulate prin proiect. Activitatea desfasurata in 2 mai 2018 in cadrul scolii din Cheud, comuna Napradea, judetul Salaj, face parte din activitatea cu numarul 4 “Dezvoltarea și furnizarea unui pachet integrat de servicii sociale si medicale pentru 180 copii si 330 adulti, incluisv persoane cu dizabilitati si varstnici” a a vut ca centru de interes, copiii (consiliere de grup).

        Fiecare copil vine pe lume dotat cu o combinatie unica  de potential si limitare care ii influenteaza evolutia si dezvoltarea. Parintii interactioneaza cu el, influentandu-i dezvoltarea personalitatii. Sunt extrem de importanti si factorii de mediu, personalitatea copilului putand fi influentata de factori precum statutul etnic, socio-economic al familiei, precum si de natura cartierului in care locuieste. Insa mult mai important este rolul parintelui si a educatorilor, insemnand cadre didactice, asistenti sociali sau psihologi in a determina masura in care copilul poate maximiza beneficiile factorilor pozitivi din mediul in care traieste si isi poate reveni de pe urma efectelor factorilor negativi.

        In mod firesc si copiii din Cheud se exprima simplu si direct, mai putin in situatiile in care sunt constransi de influenta represiva a unui parinte sau a unei alte persoane cu autoritate. Si ei isi folosesc vocea pentru a canta si a striga, iar muschii pentru a alerga si dansa. Plang si rad si se incrunta si isi exercita dreptul de a-si exprima propriile ganduri pentru a se face intelesi, sunt increzatori ca ceea ce au de spus este important. Noi incercam sa ii incurajam in acest demers.

        Activitatea a fost sustinuta de catre psiholog Natalia Chis, asistenti sociali Oana Ilieș si Bradut Muresan si coordonator activitate Trifu Suciu Dorina.

Comments