EVENIMENTE‎ > ‎

Activitatea 2.2 ofera constant sprijin pentru ocuparea persoanelor din comunitatea Cheud

posted 1 Feb 2019, 02:37 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Feb 2019, 05:16 ]

                In lunile Noiembrie –Decembrie s-au continuat activitatile de identificare locuri de munca vacante si prezentarea catre beneficiarii proiectului in vederea facilitarii ocuparii si insertiei pe piata muncii
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea.

                Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
Interventiile în cadrul  activitatii 2.2 - Informare si consiliere profesionala, mediere pe piata muncii interna - se adreseaza unui numar de 255 de persoane, din care 90 de femei.  
Un accent consistent este pus pe masurile de sprijin pentru gasirea unui loc de munca, respectiv: informare si consiliere profesionala, plasare pe piata muncii, subventionarea angajatorilor pentru angajarea persoanelor din grupul tinta.

                Rezultatele activitatii 2.2- Informare si consiliere profesionala, mediere pe piata muncii interna- in durata de timp prezentata sunt:  - 255 persoane evaluate în vederea orientarii profesionale;
  •  255 de persoane informate si consiliate;
  •  255 persoane participanti la activitati de mediere;
  •  75 de pesoane angajate pe piata interna a muncii;
  • subventii acordate angajatorilor pentru 75 de persoane angajate.
                Expertii proiectului au organizat pe parcursul lunilor Noiembrie – Decembrie 2018 intalniri de grup la sediul SC ARAMIS INVEST SRL Baia Mare in vederea angajarii beneficiarilor (persoane din grupul tinta) din cadrul proiectului. La aceste intalniri de grup au participat experti din cadrul proiectului, beneficiarii proiectului si reprezentanti din cadrul departatmentului de resurse umane SC ARAMIS INVEST SRL Baia Mare. Pentru aceasta activitate, beneficiarii proiectului au fost insotiti de catre expertii proiectului din Cheud in municipiul Baia Mare la sediul firmei SC ARAMIS INVEST SRL Baia Mare, unde beneficiarii au fost sustinuti si instruiti  in tehnici de prezentare personala la interviuri de angajare si consiliati in ceea ce priveste relatia angajat-angajator.

                Rezultatele acestor actiuni au fost de succes, respectiv: 10 persoane (din care 2 femei si 8 barbati)  din grupul tinta au fost incadrati in munca cu ajutorul proiectului. Din cele 10 persoane incadrate in munca 9 persoane isi mentin relatia contractuala cu angajatorul si in prezent.
Multumim pe aceasta cale reprezentantilor SC ARAMIS INVEST SRL Baia Mare, beneficiarilor proiectului pentru seriozitatea de care au dat dovada si le dorim succes mai departe!
Pentru informații suplimentare putem fi contactati la adresa de email assoc@assoc.ro

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.