EVENIMENTE‎ > ‎

Concurs școlar nr. 2 - ,,Eu nu discriminez!”

posted 10 Jan 2019, 03:04 by Proiecte ASSOC   [ updated 10 Jan 2019, 03:05 ]
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN
Axa prioritară 4 - Incluziunea socială şi combaterea sărăciei
Obiectivul specific 4.1: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate
Cod proiect: 102039
Titlu Proiect: TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viaţă demnă
Operator de date cu caracter personal notificat sub numărul 18366


Data: 10.01.2019

Anunț desfășurare eveniment:
Concurs școlar nr. 2 - ,,Eu nu discriminez!”

               Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

                În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenții în domeniul combaterii discriminării și promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele și organizarea Concursului  școlar ,,Eu nu discriminez!”
Concursul școlar este unul din cele 11 intervenții ce se vor derula inclusiv cu implicarea activă și voluntară a membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă. Intervențiile pentru localitatea Cheud vor avea la bază două linii directoare: prima, va viza derularea de acțiuni de promovare a istoriei constituirii localitații Cheud, promovare a culturii comunității rome, a normelor de comportament social și a eforturilor membrilor comunitătii în demersurile lor de a avea o viață normală; a doua, va consta în prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup și comunitate. Concret, prin implicarea participativă a membrilor comunitătii rome, de toate vârstele, sexele, apartenențe religioase etc., va fi pusă în valoare identitatea individuală și colectivă a acestora în acțiunile care se desfășoară prin proiect.
Evenimentul  “Concursul școlar”  va consta în alcătuirea de eseuri/povești sau compuneri cu tematica combaterii discriminării și promovării multiculturalismului  și va fi organizat în 9 școli din judetul Sălaj, în total 3 concursuri, câte unul în fiecare an de proiect.

            În perioada 14-25 Ianuarie 2019 va avea loc în cadrul următoarelor instituții școlare - Școala Gimnazială  “Petre Hosu” Cheud, Scoala Gimnazială “Traian Crețu” Napradea, Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Salaj, începând cu ora 12:00-14:00  - Concursul școlar nr. 2  (din totalul celor 3) cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”.
            La eveniment sunt așteptați să se înscrie 90 de elevi (30 de elevi din fiecare instituție școlară). Participanții vor primi diplome, tricouri și șepci cu mesaje antidiscriminare.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat în vederea participării la acest eveniment.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.