EVENIMENTE‎ > ‎

Consiliere de grup cu copiii din Cheud - 12 iunie 2018

posted 13 Jun 2018, 04:03 by Proiecte ASSOC   [ updated 13 Jun 2018, 04:05 ]


            Cu mic cu mare învățăm să visăm, să creștem și sa aflăm lucruri noi despre noi, despre cei din jur, despre lume. Suntem prezenți la activități și descoperim limbajul emoțiilor cât și importanta valorizare a potențialului fiecărui copil, prin acceptarea unicității.

              Demersul consilierii realizate de psiholog și de asistentul social se centrează pe rezolvarea problemelor de adaptare ale copilului la grădiniță, școală, pe optimizarea funcționării copilului, pe prevenirea tulburărilor afective și comportamentale, oferind copilului ajutor și susținere.

               Specificul grupului de consiliere constă în faptul că interacțiunea dintre copii este folosită în scopul de a facilita schimbarea comportamentală. Rolul consilierilor constă în a crea un mediu securizant în care fiecare membru al grupului își poate expune preocupările privind diferitele aspecte ale vieții sale:  preocuparile legate de familie, relații interpersonale, sociale.

            Consilierea de grup permite lucrul simultan cu mai mulți copii; ea ofera un context în care se pot analiza problemele de natura interpersonală. Fiecare copil beneficiaza de sprijin și ajutor din partea membrilor grupului dar oferă, în același timp, sprijin și ajutor. Activitățile de grup permit experimentarea de noi comportamente și modalități de comunicare.

Comments