EVENIMENTE‎ > ‎

Curs Frizerie, Examen final – Gr. I

posted 25 Sept 2019, 04:34 by Proiecte ASSOC   [ updated 15 Oct 2019, 01:10 ]
        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii - Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea, proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.

        În cadrul proiectului, prin activitatea 2.1 Formarea Profesională, sunt prevăzute ca rezultate: 169 de participanţi la programe de formare profesională din care 65 participanţi la cursuri de iniţiere şi 104 la cursuri de calificare de nivel 1,  5 cursuri de iniţiere (5 grupe, 65 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 280 ore/curs de iniţiere), 8 cursuri de calificare nivel 1 (8 grupe, 104 persoane, în medie 13 participanţi/grupă, 360 ore/curs de iniţiere); 13 programe de formare profesională furnizate.

        În 25 Mai 2019, s-a dat startul  cursului de calificare nivel I – Frizerie -  grupa I din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viaţă demnă”. Alcătuirea grupei a fost mixtă (bărbaţi şi femei). Iniţial au fost 16 persoane înscrise, însă până în final au rămas 13 persoane, care au frecventat cursul cu seriozitate şi dorinţa de a ieşi din situaţia de risc în care se află şi de a reduce la maximum efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă.

        În data de 06.09.2019 a avut loc în incinta Şcolii Gimnaziale "Petre Hossu" Cheud din localitatea Cheud, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 –  a avut loc examenul final al cursului Frizerie Gr.I.  Examenul a cuprins 2 probe: una teoretică (test grilă) şi una practică. La examen s-au prezentat 13 persoane. Participanţii au fost bine pregătiţi şi au promovat toate probele. Încântaţi de rezultatele obţinute şi-au exprimat dorinţa de a mai urma şi alte cursuri în cadrul proiectului dacă ar exista posibilitatea aceasta.
        Mulţumim cursanţilor pentru seriozitatea de care au dat dovadă şi le dorim succes mai departe!

Pentru informații suplimentare putem fi contactaţi la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.