EVENIMENTE‎ > ‎

Educație pentru sănătate - acțiune în cadrul A1 "A DOUA ȘANSĂ"

posted 24 Apr 2018, 01:14 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Jun 2018, 05:47 ]
               Activitatea desfășurată vineri, 20 aprilie 2018, cu grupele de cursanți A DOUA ȘANSĂ din cadrul proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă, a încercat o noua abordare a învățării prin activități plăcute și motivante. Mai concret, cu ajutorul dnei asistent medical Groza Monica de la Dispensarul medical al Comunei Năpradea, cursanții au avut posibilitatea să acumuleze cunoștințe legate de monitorizarea propriei sănătății și de adoptarea unui stil de viață sănătos.

            Acțiunea s-a integrat în seria activităților propuse în domeniul consilierii și dezvoltării personale a cursanților, având ca principal scop completarea instruirii pur teoretice de la orele de științe, cu noțiuni concrete în ceea ce privește monitorizarea sănătății- tensiunea arterială. Fiecare cursant a avut posibilitatea să-i fie verificată tensiunea arterială și, în urma informațiilor primite de la cadrul medical, au completat o fișă de evaluare elaborată pentru această ocazie de expertul implementare program integrat educație - Elena Cristescu, în vederea asigurării unui feed-back al activității.

            Acest tip de activitate non-formală a urmărit să trezească interesul cursanților pentru noțiuni de bază legate de tensiunea arterială,în mod deosebit de hipertensiunea arterială, de măsurile care trebuie luate în asemenea situații, de cauzele care o provoacă, de metode de prevenție și tratament adecvat.
Interesul cursanților a fost evident, motiv pentru care următoarele activități non-formale vor avea ca temă măsurile de prim-ajutor și alimentația sănătoasă, încercând astfel să îmbogățim bagajul de cunoștințe elementare în ceea ce privește educația pentru sănătate.
Coordonator implementare activități partener P2,
CRIȘAN LAURA RUXANDRA
Comments