EVENIMENTE‎ > ‎

,,Eu nu discriminez!” - Concurs scolar, editia a doua

posted 1 Feb 2019, 04:32 by Proiecte ASSOC   [ updated 1 Feb 2019, 04:39 ]
                Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
                Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se In cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevazute interventii în domeniul combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului. Aceasta activitate prevede, printre altele si organizarea Concursului  scolar ,,Eu nu discriminez!”
                Concursul scolar este unul din cele 11 interventii ce se vor derula inclusiv cu implicarea activa si voluntara a membrilor comunitatii în solutionarea problemelor cu care se confrunta. Interventiile pentru localitatea Cheud vor avea la baza doua linii directoare: prima, va viza derularea de actiuni de promovare a istoriei constituirii localitatii Cheud, promovare a culturii comunitatii rome, a normelor de comportament social si a eforturilor membrilor comunitatii in demersurile lor de a avea o viata normala; a doua, va consta in prezentarea efectelor comportamentelor discriminatorii la nivel unui individ, grup si comunitate. Concret, prin implicarea participativa a membrilor comunitatii rome, de toate varstele, sexele, apartenente religioase etc., va fi pusa în valoare identitatea individuala si colectiva a acestora in actiunile care se desfasoara prin proiect.
                Evenimentul  “Concursul scolar”  a constat in alcatuirea de eseuri/povesti sau compuneri cu tematica combaterii discriminarii si promovarii multiculturalismului  si a fost organizat in 3 scoli din judetul Salaj.


                In perioada 14-25 Ianuarie 2019   a avut avea loc in cadrul urmatoarelor institutii scolare - Scoala Gimnaziala “Petre Hosu” Cheud,  Scoala Gimnaziala “Traian Crețu” Napradea , Grup Școlar “Octavian Goga” Jibou, jud. Salaj, incepand cu ora 12:00-14:00  - Concursul scolar nr. 2 - cu tematica: ,,Eu nu discriminez!”.
La eveniment au participat  90 de elevi ( 30 de elevi din fiecare institutie scolara). Participantii au primit diplome, tricouri si sepci cu mesaje antidiscriminare.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat in vederea participarii la acest eveniment.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.