EVENIMENTE‎ > ‎

Examen final - Curs lucrator comercial

posted 12 Jul 2018, 09:29 by Proiecte ASSOC

        Se spune ca pentru a reusi, dorinta de evolutie trebuie sa fie mai mare decat teama de esec! 
Pornind de la aceasta premisa, in urma cu aproximativ 3 luni, mai precis in data de 29 martie 2018, am dat startul primului curs de formare din cadrul proiectului “TRAISAREL DEMNO ANDA CHEUD – Servicii integrate pentru o viata demna”.
 
        Emotiile au fost mari atunci, iar curiozitatea in privinta a ceea ce va urma, a fost si mai mare, atat pentru membrii din echipa de proiect, cat si pentru viitorii cursanti. 
Am investit timp, rabdare, dar mai ales incredere, iar in final toata  “truda” noastra a fost rasplatita cu rezultate frumoase.

        In data de 11.07.2018,  a avut loc examenul final al cursului de “Lucrator in comert”.
Grupa de curs a fost formata din persoane de diferite varste, inclusiv mama si fiu. Devotamentul, seriozitatea si perseverenta de care au dat dovada persoanele de etnie rroma cuprinse la curs ne-au confirmat faptul ca nu ne-am inselat atunci cand am decis sa implementam proiectul in localitatea Cheud.

        In ziua examenului, emotiile au fost de doua ori mai mari decat in ziua lansarii cursului.
“Am fost suprinsa sa ii vad pe cursanti atat de bine pregatiti. Au venit de acasa cu materiale pentru a-si putea sustine proba practica. Au adus paine de diferite tipuri, parfumuri, vin, ciocolata. Unora dintre ei  le tremura foaia de examen in mana, iar altora chiar le-au dat lacrimile dupa ce au sustinut proba orala, spunandu-mi ca nu stiu cum sa ii multumeasca Domnului ca li s-a oferit acesta ocazie. Au afirmat, de asemenea, ca a fost minunat sa se reintoarca in bancile scolii si sa poata povesti din nou despre <colega mea de banca> . 

        Toti au fost extrem de bine pregatiti, iar faptul ca au frecventat cursul cu seriozitate se reflecta si in rezultatele obtinute. Toti au promovat examenul cu note foarte mari, obtinand  inclusiv o nota de 10.
Din postura mea de Expert formare FPC, pot spune ca ma declar multumita de faptul ca au crezut in noi, ca au ascultat sfaturile noastre si ca nu au dezamagit!
Ii felicit pe aceasta cale si le urez mult success in tot cee ace si-au propus sa dezvolte in viitor!’

In momentul de fata, mai avem in derulare un curs de Montator-reglator aparataj electric si ne-am propus ca pana in luna octombrie sa avem deja derulate in total 5 cursuri de formare profesionala. Ne-am propus ca prin acest proiect sa ii ajutam pe rromi din localitatea Cheud sa evolueze din toate punctele de vedere, atata din punct de vedere social, cat si profesional si credem cu tarie in reusita!

Andreea Pop
ACTIVITATEA 2.1 Formare profesională
Comments