EVENIMENTE‎ > ‎

Importanța activităților extrașcolare pentru cursanții ADS

posted 27 Mar 2019, 01:08 by Proiecte ASSOC   [ updated 27 Mar 2019, 01:09 ]
            În  cadrul proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă , activitatea A1- Interventii in domeniul educatiei/ Sprijin pentru creșterea accesului și participării la învățământ gimanzial (”A doua șansă”) presupune și derularea unor activități extracurriculare menite să le ofere cursaților din grupul țintă posibilitatea de a fi mai bine informați în ceea ce privește propria sănătate sau modul în care trebuie să se comporte în societate. Astfel de activități s-au desfășurat în lunile februarie și martie 2019, iar tematica aleasă a răspuns doleanțelor cursanților, dar și nevoilor identificate de către experții cadre didactice, expert implementare și coordonator în rândul grupului țintă.
            Situația face ca mulți dintre cursanți să fie neglijaţi în dreptul lor de a fi informaţi şi de a beneficia de acces la servicii de educaţie, sănătate, odihnă şi activităţi recreative, la un mediu sigur şi tolerant, la oportunităţi de participare şi exprimare a opiniei. Ei devin uneori victimele condiţiilor şi deprinderilor comportamentale ce le pun în pericol bunăstarea fizică, intelectuală, emoţională și socială.
            Activitatea în afara clasei şi extraşcolară ocupă un loc foarte important în ansamblul influenţelor educative. Astfel activitățile intitulate ”Un stil de viață sănătos” sau „Codul bunelor maniere” au reprezentat pentru cursanții ADS o oportunitate de a afla informații cu privire la un regim de viață sănătos sau cât este de important să ne comportăm civilizat în societate.

Coordonator implementare activități partener P2,
CRIȘAN LAURA RUXANDRA