EVENIMENTE‎ > ‎

La braț cu toamna - Șezătoarea cu numărul 7

posted 29 Oct 2019, 00:27 by Proiecte ASSOC   [ updated 29 Oct 2019, 04:19 ]
        Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementează împreună cu partenerii- Comună Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea - Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
        În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.
        În data de 17.10.2019 a avut loc în localitatea Cheud, nr. 305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 16:00 - Şezătoarea nr. 7 ( din totalul celor 9) cu tematica ,,La braț cu toamna”. La eveniment au luat parte 13 participante din gupul ţinta,  femei rome şi non-rome din Cheud, jud. Sălaj  şi s-au arătat bucuroase de tematica şezătorii.
        Tematica propusă  pentru aceasta şezătoare  a fost în ton cu anotimpul în care ne aflăm, adică toamna. În răcoarea dimineții,pădurea pare de aramă, poleita de razele timide ale soarelui. Pe pământul amorţit cad miresme stinse şi frunze vestejite . Vântul adie uşor prin livezi,împrăştiind arome dulci și amărui. Se simte parfumul îmbietor al fructelor coapte. Copacii își pierd podoabă, iar frunzișul ruginiu șe aşeză pe tot Dealul Mare. Fiecare frunză îşi şopteşte fericirea și îşi spune povestea. Liniştea se înăbuşe în sunetul cristalin al Văii Cheudului.

        În propunerea tematicii şi activităţii s-a avut în vedere faptul că participantele  nu au mai pictat de pe vremea când erau copile. Au și spus acest lucru: “Doamnelor, avem emoţii în a lua o pensulă în mână dar şi în a îmbina culorile”. Cadrul perfect pentru a le oferi un punct de plecare a fost tocmai peisajul frumos din faţa casei unde s-a desfăşurat evenimentul.
        Spre încântarea tuturor, activitatea concretizată într-o paletă variată de momente, a reuşit să le desprindă pe participantele noastre de rutina zilnică, să le destindă, să le ducă din punct de vedere emoţional în vremea când erau  copii pe băncile şcolii.
        Impactul activității asupra participantielor la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participantelor, concluzionăm ca evenimentul a  fost o reuşită, participantele manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.