EVENIMENTE‎ > ‎

PRIMUL AJUTOR - de la teorie la practică

posted 27 Jan 2020, 21:48 by Proiecte ASSOC   [ updated 27 Jan 2020, 21:48 ]
      

        Programul de  consiliere și educație parentală furnizat familiilor copiilor și persoanelor care se află în afara sistemului educațional, din cadrul proiectului TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă, (activitatea A1) a  presupus derularea unor activități care să corespundă nevoilor reale pe care persoanele din comunitatea Cheud le au, printre acestea fiind și nevoia de a primi sau de a oferi primul ajutor în caz de accidente. Necesitatea derulării unui curs de prim ajutor a venit firesc, atât ca urmare a dorinței exprimate de persoanele din comunitate în timpul altor activități din cadrul programului de consiliere parentală, dar și din situațiile reale de viață cu care acestea sau cei din jurul lor se pot confrunta și în care viața le este pusă în pericol.
        Cu ajutorul specialiștilor din cadrul Crucii Roșii Sălaj, beneficiarii acestui curs au aflat cum poți acorda, în mod corect, primul ajutor în cele mai frecvente situații cu care se pot confrunta în familie sau în comunitate: pierderea stării de conștiență, blocarea căilor respiratorii cu un corp străin la persoana adultă sau la bebeluș, entorse, luxații și fracturi, alergii, intoxicații, tăieturi, leziuni provocate prin înțepare, arsuri,etc.
        Situația face ca mulți dintre cursanții prezenți să se fi confruntat personal cu astfel de probleme sau  persoanele din anturajul acestora să fi fost puse în situația de a avea nevoie de prim ajutor. Interesul celor prezenți a fost deosebit, iar manevrele pe care au învațat să le execute cu ajutorul formatorilor de la Crucea Roșie Sălaj au reprezentat exerciții practice deosebit de importante în vederea acordării corecte a primului ajutor în situații reale de viață.
        Dincolo de experiența personală unică, fiecare cursant va beneficia de un certificat recunoscut european, eliberat de Crucea Roșie Sălaj, care a pus la dispoziție logistica necesară, dar și un manual European de prim ajutor pentru fiecare dintre cei prezenți.
        Mulțumim reprezentanților Crucii Roșii Sălaj pentru disponibilitate și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în relația cu cei prezenți, indiferent de vârsta sau de îndemânarea acestora, făcând accesibilă trecerea de la teorie la practică în ceea ce privește noțiunile de bază de acordare a primului ajutor.Coordonator implementare activități partener P2,
CRIȘAN LAURA RUXANDRA