Echipa multidisciplinară A4  a început oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane și  familii din grupul țintă din Cheud.

             Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de beneficiar implementeaza impreuna cu partenerii- Comuna Năpradea și Școala Gimnazială “Traian Crețu“ Năpradea -
Proiectul “TRAISAREL DÈMNO ANDA CHEUD - Servicii integrate pentru o viață demnă”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, proiect ce se adresează cu preponderență comunității rome din Cheud și urmărește implementarea unor măsuri integrate de natură să reducă efectele sărăciei și excluziunii sociale cu care se confruntă membrii comunității.
            În cadrul proiectului, prin activitatea  A4 – Intervenții în domeniul dezvoltării/furnizaării de servicii sociale și medicale, echipa multidisciplinară a  început oferirea de servicii psihosociale pentru al doilea lot de persoane și respectiv familii din grupul țintă. În cadrul acțiunilor intreprinse în mod direct cu beneficiarii proiectului din al doilea lot,  s-au  realizat activități de identificare a nevoilor membrilor familiilor din grupul țintă. S-au desfășurat activități de consiliere psihosocială, atât în grup cât și individual, în funcție de nevoile și caracteristicile grupului și vârstei.
            Activitatea mai sus identificată a demarat cu mici rețineri din partea beneficiarilor, dar cu răbdarea și profesionalismul experților proiectului activitățile au mers în direcția dorită, iar atât dezbaterile  cât și consilierea de grup, părinți-copii și respectiv individuale (atât copii cât și părinți) și-au  evidențiat utilitatea.
În cadrul activităților de consiliere psihosocială cu copiii s-au realizat acțiuni în vedera identificării emoțiilor  care sunt exprimate atunci când se dăruiește și se primește, apoi s-au  identificat valori și cadouri non-materiale pe care copiii le pot oferi în dar celor apropiați. Experții proiectului  prin aceste activități au încercat să  transmită copiilor valori precum, iubirea, bucuria de a fi împreunaă, credința în poveștile copilăriei, bunătatea și grija pentru cei din jur.
            Aceste acțiuni au fost realizate în cadrul Activității 4 – Intervenții în domeniul dezvoltării/furnizării de servicii sociale și medicale - în cadrul modulelor consiliere psihosocială -  “Identificare valori”, “Dezvoltare psihoemoțională”, “Comunicare și dezvoltare personală”, ‘’Modalități de gestiune comportamentală”.
Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.


Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.