EVENIMENTE‎ > ‎

Șezătoarea interetnică nr.9 Tematica: "Măsuri de protecție în timpul pandemiei COVID -19”

posted 5 Aug 2020, 07:01 by Proiecte ASSOC   [ updated 6 Aug 2020, 00:16 ]

       În cadrul proiectului, prin activitatea 7 sunt prevăzute intervenţii în domeniul combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului. Această activitate prevede, printre altele şi organizarea a  9 şezători interetnice.

        În data de 23.07.2020 a avut loc în în curtea containerelor modulare din Cheud, nr.305, Com. Năpradea, jud. Sălaj, începând cu ora 18:00 - Şezătoarea nr. 9 ( din totalul celor 9)   cu tematica
"Măsuri de protecţie în timpul pandemiei COVID -19”. Tematica propusă  pentru această șezătoare inițial a fost o tematică care să pună în valoare talentul fiecărei participante mai precis "Fantezie și culoare” , activitate la care să participe o parte din echipa ASSOC alături de cele 12 participante și în cadrul căreia urma să pictăm, să înfrumuseţăm clădirea modulară de la Cheud  pentru a ne lăsa amprenta peste timp și a se ști faptul că: ,,ASSOC și activitățile propuse au trecut prin comunitatea de romi din Cheud”. Planurile noastre au fost date peste cap de evoluția nefavorabilă a pandemiei de Coronavirus și am abordat o tematică care, să contribuie la menținerea sănătății participantelor noastre și până la urmă a întregii comunități și anume să le oferim sfaturi și informații în ceea ce privește Măsurile de protecţie în timpul pandemiei COVID -19.

        La ora stabilită au fost primite  cele 12 participante, au fost înregistrate în listele de prezență după care a început activitatea propriuzisă.
Pentru evitarea contaminării cu noul virus SARS COV 2 și păstrarea distanței fizice obligatorii, documentele de înregistrare la eveniment nu a fost date spre semnare participantelor dar a fost completat în prezența și cu consimțământul lor.
        După ce la intrarea în curtea școlii participantele s-au dezinfectat pe mâini, acestora li s-au distribuit măști și mănuși pentru a prevenii orice risc, fie el cât de mic. Locul de desfășurare a fost amenajat cu scaune care au fost așezate la 2 metri unele de altele pentru a păstra distanțarea socială. După prezentările de început primul punct a fost modul în care trebuie să își pună corect masca și asta pentru că am constatat că nu toate participantele știu acest lucru.
Informații utile pe care participantele le-au primit în cadrul evenimentului:
- să își dezinfecteze cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool;
- să își limiteze cât mai mult contactul fizic ca: salutul prin strângeri de mână, pupături, îmbrăţişări;
- să dezinfecteze suprafețele cu substanțe pe bază de alcool;
- să  își amâne deplasările în zonele afectate de Coronavirus;
- dacă au simptome ca: febră, tuse, durere în gât, dureri de cap, respirați mai greu, vă dor brațele și picioarele, să rămână acasă și să sune medicul de familie pentru îndrumare;
- să evite contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii;
- să nu își atingă: ochii, nasul, gura dacă nu au curate și igienizate  mâinile;
- să își acopere nasul și gura când strănută sau tușesc;
- să evetite deplasările în zonele aglomerate;
- să nu ia medicamente fără să consulte medical;
- să păstreze distanța față de alte persoane;
- materiale tipizate cu măsuri de prevenire şi control,  în vederea prevenirii riscului de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2.

        Acestea au fost câteva din sfaturile oferite de către noi participantelor și din discuția cu dumnealor ne-am dat seama de faptul că, acestea au avut nevoie de aceste sfaturi. Unele dintre persoane sunt de altă religie decât ortodoxă și nu au acasă nici măcar un televizor pentru a putea să vadă sau să audă care sunt sfaturile autorităților în contextual pandemiei de Coronavirus. S-au bucurat nespus de mult de faptul că au primit măști. Impactul activității asupra participantielor la eveniment a fost unul pozitiv. Analizând impresiile participantelor, concluzionăm ca evenimentul a a fost binevenit în acest moment dificil în care se află întreaga planetă, o reuşită, participantele manifestând un real interes pentru participarea la viitoarele evenimente realizate în cadrul proiectului.

Mulțumim și pe această cale persoanelor din comunitate pentru interesul manifestat.
Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de email assoc@assoc.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro, www.runv.ro.